Előfizetői tartalom

Újabb 1,5 milliárddal lesz drágább a budapesti olimpia

Portfolio
Az Európai Unió hivatalos lapjában szerdán megjelentett közlemény szerint a Budapest 2024 Nonprofit Zrt. nettó 1,49 milliárd forinttal megemeli az olimpia budapesti pályázat elkészítéséhez szükséges külső szakmai tanácsadói feladatok ellátására fordított összeget - értesült az Index. Ezáltal a tanácsadás eddigi 5,76 milliárd forintos költsége 7,25 milliárdra nő.

A hivatalos indoklás szerint "a nemzetközi sportszövetségek és a NOB előre nem látható követelményeiből, valamint a római olimpiai pályázat (előre nem látható) visszavonásából eredő többletfeladatokra tekintettel" emelik meg a megbízási díj összegét. Az Index emlékeztet arra is, hogy nem első alaklommal emelik a tanácsadásra szánt összeget. Márciusban még nettó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés