Előfizetői tartalom

Erősödő dollárra spekulál a lakosság egy része

Portfolio
Az elmúlt hetekben egyre inkább központi témává lépett elő a dollár általános világpiaci gyengélkedése, melynek egyaránt vannak kedvező, illetve kedvezőtlen hatásai Magyarországra is. Míg az utóbbiak jellemzően vállalati szinten (dollárban keletkező exportbevételeknél), addig a kedvező hatások jellemzően makrogazdasági, nemzetgazdasági szinten jelentkeznek (üzemanyagok korlátozott áremelkedése forintban, exportot meghaladó arányú dollárimport). Az utóbbi hónapokban a dollárral szemben látványosan erősödő forint a gazdaság 3 nagy szereplője közül - spekuláció, illetve külföldi utazás esetén - a lakosságnak is egyre kedvezőbbé válhatott.

Egyre kedvezőbb helyzetben vannak azok, akik külföldi utazásaikhoz dollárt váltanak, ezt manapság már alig 185 forintért megtehetik a dollár egy egységéért. Ez kétségtelenül kedvező lehet. Van azonban egy másik mód is arra, hogy a most gyengülő trendben lévő dollár kedvező hatásaiból részesedhessünk anélkül, hogy elhagynánk az országot. Ez nem más, mint a dollár újbóli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés