Előfizetői tartalom

További konszolidáció a magyar bankpiacon: Takarékbank-Raiffeisen?

Portfolio
Ismét eladósorba kerülhet a Takarékbank, az ország legtöbb, 1750 bankfiókjával rendelkező takarékszövetkezeti hálózat központi hitelintézete. A takarékszövetkezetek várhatóan még ebben a hónapban új opciós szerződést kötnek csúcsbankjuk többségi részesedésének esetleges visszavásárlására a jelenlegi tulajdonos Deutsche Genossenschaftsbank-kal (DG), amely lehetőséget ad arra, hogy akár egy új stratégiai partnerrel lépjenek együttműködésre - írja mai számában a Népszabadság.

A DG Bank 1997 óta 75%-os tulajdonosa a Takarékbanknak, mely a takarékszövetkezetek csúcsbankjaként funkcionál. A DG egyébként hasonló szerepet tölt be Németországban is. A német anyabank a Népszabadság információi szerint megválna magyar befektetésétől. Tulajdonosai szorgalmazzák ugyanis, hogy külföldi terjeszkedés helyett erőforrásait inkább a német szövetkezeti hálózat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés