Előfizetői tartalom

USA makroelőzetes (CPI)

Portfolio
A januári fogyasztói árindex adatok válnak ma ismertté az USA-ban. Az elemzők enyhe, 0.2%-os árnövekedést várnak az első hónapban. Az árufőcsoportokat tekintve érdemi árnövekedés az energiánál, az élelmiszerknél és az egészségügyi szolgáltatásoknál következhetett be. Az élelmiszerek és energia nélkül számított maginflációnál szintén 0.2% a piaci konszenzusa a Bloomberg felmérése szerint.

Decemberben a fogyasztói árak még 0.1%-kal csökkentek, a maginflációs mutató 0.1%-os árnövekedést jelzett. Az árak tavaly átlagosan 1.6%-kal nőttek. Inflációs nyomás tehát továbbra sincs a gazdaságban, nagyon sok vállalat a növekvő versenyhelyzet, a keresletben tapasztalható kedvezőtlen tendenciák miatt nem engedheti meg, hogy árat emeljen a költségek emelkedése ellenére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés