Prémium

Fővárosi lakáskörkép (x)

Portfolio
A következő félévben várhatóan több ezer új építésű lakás kerül a budapesti ingatlanpiacra. A budai és pesti oldalon összesen 18 olyan beruházás van folyamatban, ahol több mint 200 lakás épül. Így a befektetőknek már nem csak a munkaerőhiánnyal és a dráguló alapanyagokkal kell megküzdeniük, hanem a konkurenciával is. 2017 harmadik negyedévében 4,5%-al nőtt az újépítésű ingatlanok ára az előző év azonos időszakához képest.
A beruházók különleges konstrukciókkal és az állami támogatások lehetőségével próbálják felkelteni a potenciális vásárlók figyelmét. Azonban a piac telítettsége miatt egyre nehezebb megtalálni azt a hozzáadott értéket, amellyel meg lehet nyerni egy-egy vevőt és ki lehet tűnni a versenytársak közül.

Egyre több intő jel prognosztizálja, hogy a beruházások végül kisebbek lesznek a tervezettnél, és a fél éves csúszások sem ritkák. Hiába áramlik egyre több pénz a szektorba a bankok és a lakástakarékpénztárak felől, az értékesítés mégis lassul az év elejéhez képest.

A pesti oldal legnagyobb fejlesztése, a IX. kerületi Allure Residence Budapest (534 lakás) beruházói szerint a munkaerőhiánynak köszönhetően év végéig a 600 ezer forintot is elérik majd négyzetméterárak. Csak így tarhatóak az előre meghatározott átadási dátumok.

Fővárosi lakáskörkép
Érdemes megemlíteni az Allure Residence Budapest esetében, hogy a 2018 májusától átadásra kerülő A épület első ütemének minden lakása elkelt, a második ütemből már csak néhány lakás szabad, és a szeptember végén megnyitott harmadik ütem lakásainak már több mint fele rendelkezik tulajdonossal. A kereslet a lakások iránt továbbra is folyamatos, ami nagy valószínűséggel a jól átgondolt alaprajzoknak, az elhelyezkedésnek és a beruházókba vetett bizalomnak köszönhető.

Fővárosi lakáskörkép
A kerületben szabad újépítésű kislakásokat nagy választékban jelenleg az Allure Residence Budapest lakópark kínál, amelynek lakáslistája itt érhető el: allurebudapest.hu/hu/lakasok.

További információt a weboldalon és a Facebook.com/allurebudapest oldalon találhatnak az érdeklődők.

(x)
RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

Holdblog

Vége a luxusóra-őrületnek?

A Morgan Stanley és a LuxConsult közös, 2023-as kutatása alapján a címben feltett kérdésre a rövid válasz az, hogy közel sem. A 2022-es esztendőhöz képest... The post Vége a luxusóra-őrül

ChikansPlanet

Gyakoribbak lesznek a tornádók?

A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva figyelik, miképpen befolyásolja kialakulásukat a klímaváltozás. Itth

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul péntektől a benzin ára
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
Marina_city_CAM_13