Prémium

Jó üzemanyag kell a gondtalan téli autózáshoz (x)

Portfolio
Miközben az évszaknak megfelelő gumiabroncs használata szerencsére kötelező tartozékává vált mára az autózásnak, az évszaknak megfelelő üzemanyag választása még csak alapszinten része a közlekedési kultúrának. Pedig rengeteg kényelmetlenségtől, bosszúságtól és anyagi kiadástól óvhatjuk meg magunkat, ha erre is odafigyelünk. Felkészülve a hideg télre a MOL a régióban megtalálható 2000 töltőállomásán november közepétől már téli gázolajválasztékot - normál és prémium egyaránt - kínál.
Noha az elmúlt telek zimankóiból nem következtethetünk egyértelműen az idén is szélsőséges hidegekre, 2017 zord januárja is bizonyítja, hogy az éghajlat változékonysága - még a melegedő tendencia mellett is - képes az átlagostól lényegesen eltérő, szélsőséges időjárási viszonyokat teremteni a Kárpát-medence térségében - véli Lakatos Mónika, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) éghajlati szakértője.

A huszadik század eleje óta a 28. leghidegebb telet az úgynevezett küszöbnapok száma is jól írja le: fagyos napból 11, téliből pedig 12 nappal volt több, mint általában. A legdurvább periódust a viharos északi széllel és sarkvidéki eredetű hideg légtömeggel támadó január produkálta: az első hónapban az átlagosnál havi szinten 5°C-kal volt alacsonyabb a hőmérséklet, sok helyen több mint három évtizedes hidegrekordok dőltek meg, a Pest megyei Tésán pedig mínusz 28,1°C-ot mért az OMSZ január 8-án.

Persze nem kell ahhoz farkasordító hideg, hogy a nem megfelelő minőségű gázolajok bosszúságot okozzanak. Elég ehhez egy átlagos téli nap, egy fagyos reggel, amikor már elindulni sem tudunk. A MOL EVO DIESEL PLUS használatával a legfagyosabb reggeleken is zökkenőmentesen indul az autó, köszönhetően speciális összetételének és különleges adalékolásának. A MOL EVO DIESEL PLUS tartós használatával fellazulnak a lerakódások a szelepeken, csökken a meghibásodások valószínűsége és megnő a motor élettartama.

A megfelelő minőségű üzemanyag és motorolaj mellett az időben történő és alapos téli felkészüléssel is sokat tehetünk autónk állapotának megóvásáért:
  • rendkívüli hideg éjszaka előtt célszerű az üzemanyagtartályt lehetőleg teletankolni,
  • az üzemanyag-ellátó rendszerből a kondenzvizet rendszeresen le kell engedni,
  • az üzembiztonságot nagymértékben befolyásoló tényező a gázolajszűrő, ezért a legjobb megoldás a fűthető szűrő, valamint a vízelválasztó szűrő alkalmazása, (lehetőség szerint)
  • nem kellően karbantartott szűrők esetén a paraffin kiválása a szűrő eltömődését eredményezi, mely problémára megoldást jelent a szűrő tisztítása, cseréje, esetleg a felmelegítés,
  • régebbi típusú autóknál az üzemanyagtartályt és az üzemanyag-ellátó rendszert rendszeresen ki kell tisztítani,
  • ellenőriztetni kell a légszűrőt, a megfelelő kompressziót, az akkumulátor töltöttségét és állapotát, szükség esetén a karbantartást-cserét célszerű elvégeztetni,
  • jó hidegtulajdonságú motorolajat kell használni és az olajcsere periódusra is ügyelni kell.

A MOL Magyarországról A MOL Magyarország a MOL-csoport tagja, hazánk és a régió gazdaságának meghatározó szereplője, tevékenysége az ellátási lánc összes elemére kiterjed. A vállalat és jogelődje közel 80 éve végez szénhidrogén-kutatást és -kitermelést Magyarországon. Százhalombattai finomítója évente 1,2 millió tonna benzint és 3,5 millió tonna gázolajat gyárt. Közel 500 MOL benzinkút üzemel az országban. A MOL Magyarország jelen van a műanyag-feldolgozó iparágban is. A tiszaújvárosi MOL Petrolkémia több mint négy évtizede állít elő versenyképes minőségű alapanyagokat és vezető helyet foglal el a régió petrolkémiai iparában. A MOL-csoporton belül a MOL Magyarország felelős a csoport romániai, szlovéniai és szerbiai működéséért is.

(x)
Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Ez is érdekelhet
nitrogenmuvek