Bezárná híres gyárát az Unilever

agrarszektor.hu
Bejelentette a multinacionális Unilever, hogy bezárja mustárgyártó üzemét az angliai Norwichban. A helyi termelők szeretnék megmenteni az ottani feldolgozást, ezért új együttműködést kezdeményeztek a cégnél. A tervek részét képezheti egy új gyártelep kialakítása is.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A napokban jelentette be az Unilever, hogy az angliai Norwichban bezárja 1995-ben megvásárolt üzemét, ahol a Colman's márkanevű mustárok alapanyagát is gyártja. A híradások szerint ugyanakkor a környékbeli mustár- és mentatermelők szeretnék megmenteni a helyi feldolgozást, ezért hosszú távra szóló, új együttműködést kezdeményeztek az Unilevernél.
                                              


Egyelőre nem tisztázott, mi lesz a jelenlegi mustárgyártó üzem sorsa. Mindenesetre a további együttműködés részét képezheti egy új üzem vagy gyártelep létrehozása is, amelyet a termelők és az Unilever közös alapból finanszírozhatnának Norwich közelében. Itt a termelői elképzelések szerint folytatódhatna a mustár és a menta feldolgozása, ha az eddig működő gyár végleg bezárna.


Amennyiben új feldolgozó épülne, a termelők szerint legalább 25 új munkahely is létrejönne a környéken élők számára. Akadnak azonban olyanok, akik szerint a jelenlegi gyár megszüntetése “pusztító" hatású lenne az ottani termékfeldolgozásra, ezért azt szorgalmazzák, hogy az Unilever vizsgálja felül a tervezett bezárást.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?