18 °C Budapest

Rászálltak az ellenőrök a bliccelő kutyákra: büntették őket, nem is keveset

2018. január 17. 14:39

A fővárosi közösségi közlekedési tarifákat a Fővárosi Közgyűlés határozza meg, jelenleg nincs olyan terv, hogy csökkentsék a kutyák számára szükséges jegy- vagy bérletárakat. Tavaly 44 négylábút kaszáltak el bliccelésért a tömegközlekedésen - ennyien választották legalábbis közülük, hogy később és nem a helyszínen rendezik a büntetést.

Nemrégfoglalkoztunk, hogy milyen szabályoknak kell megfelelni és mennyibe kerül a fővárosi tömegközlekedésen, ha ebet szeretnénk szállítani. A legfontosabb, ami kiderült a cikkből, hogyha nem szeretnénk zárt tárolóban vinni a kutyánkat, de rendszeresen használjuk vele a tömegközlekedést, akkor kutyabérletet érdemes venni, melynek havi költsége 5250 forint. Az egyszeri jegy ugyanis ugyanannyiba kerül, mint egy természetes személynek, tehát 350 forint (ugyanez 450, ha a sofőrtől vesszük meg).

Ezen túl, kötelező a szájkosár használata, továbbá, hogy mindig nálunk legyen a kutya oltási könyve.

Az is kiderült cikkünkből, hogy Budapesttel ellentétben, a régió többi fővárosában jellemzően kedvezményes egyszeri utazásra jogosító jegyeket is lehet venni négylábúakra.

cikkhez természetesen megkérdeztük a BKK-t is, de válaszukat sajnos csak megjelenés után kaptuk meg. Érdeklődtünk arról, hogy tervezik-e kedvezményes jegy bevezetését, azonban válaszukban azt közölték, hogy nincs ilyen terv napirenden, és jelezték, hogy az érintett szervezetektől sem érkezett ilyen jellegű kezdeményezés.

Arra is rákérdeztünk a társaságnál, hogy tavaly hány utast büntettek meg azért, mert kutyájuk érvényes jegy vagy bérlet nélkül utazott. A BKK azt közölte a Pénzcentrummal, hogy 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
2017-ben 44 esetben szabtak ki pótdíjat ilyen esetekben,

bár hozzátették, hogy helyszíni pótdíjak esetében nem rögzítik, hogy eb vagy természetes személy bliccelése miatt rótták-e ki a büntetést. A postai csekken befizethető alappótdíj összege 16 ezer forint, ám érdemes azt az előírt határidőre befizetni, mert ez az összeg elég gyorsan növekszik az idő múlásával.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem