Hát Kwan Wai-ming, a hongkongi Huarong Investment egyik vezetője, aki mostantól a magáénak tudhatja a világ legdrágább parkolóhelyét. Igaz, egy meglehetősen szemrevaló parkolóhelyről van szó, ugyanis a nyugat-hongkongi Upton luxusapartmanház első emeletén foglal helyet, és 17,5 négyzetméter nagy, ami 40 százalékkal nagyobb, mint egy átlagos parkolóhely. Ugye, így nézve már a hülyének is megéri. Kwai ezzel 2014 óta már összesen 88,55 millió hongkongi dollárt (11,3 millió amerikai dollár) költözz a 48 lakásos komplexumban, amiből 2 apartmant, és 3 három parkolóhelyet vásárolt.

Egyébként eddig a világ legdrágább parkolója titulust szintén egy hongkongi apartmanház garázsában lévő hely birtokolta, amely tavaly kelt el 615 ezer amerikai dollárért. (Körülbelül 169 millió forintért)

Négyzetméteráron nézve Hong Kong a világ legdrágább városa, az apartmanok és irodák árnövekedésével egyidejűleg persze a parkolóhelyek értéke is megugrott, amivel az egyeseknek státuszszímbólummá, míg másoknak üzleti lehetőséggé vált. Például a Sun Hung Kai Properties, Hong Kong legnagyobb ingatlanfejlesztője a következő hónapban nyitja meg a 224 autó befogadására képes parkolóházát, ahol 410 000 és 512 000 amerikai dollár között kell fizetni egyetlen parkolóért.

(South China Morning Post)
Címlapkép forrása: Shutterstock