Ryan Tolkin, a 16 milliárd dollárt kezelő Schonfeld Strategic Advisors befektetési igazgatója a Business Insiderrel osztotta meg, hogy milyen készségekre, képességekre van azoknak szüksége, akik egy milliárdokat kezelő hedge fundnál akarnak dolgozni.
  • A legfontosabb dolog Tolkin szerint, hogy nagyon jó statisztikai és elemzési készségekkel rendelkezzen egy hedge fundos szakember.
  • Ha valaki a kvantitatív (vagyis elemzői, illetve az elemzői rendszerek kialakításával foglalkozó) oldalon akar dolgozni, lehetőleg rendelkezzen kiváló programozási készségekkel, tudjon kódolni Pythonnal, vagy C++-szal.
  • A diszkrecionális (vagyis döntéshozói) oldal szakemberei jellemzően befektetési banki háttérrel rendelkeznek, ennek a szakmának a lényege, hogy a szakember amennyire csak lehet, szét tudjon szedni egy céget és tetőtől talpig elemezni tudja. A diszkrecionális vagyonkezelők ismerik a fundamentális elemzés csínját-bínját és tudják elemezni a 8-K jelentéseket (ezek az amerikai felügyeletnek benyújtott vállalati közzétételek fontosabb változásokról), a különféle értékpapírok árazását kiterjedt adatbázisokból kell, hogy megjósolják. A diszkrecionális szakember analitikus, keményen dolgozik és más embereket is arra inspirál, hogy keményen dolgozzon.