Előfizetői tartalom

"Leszavazták" Járait

Portfolio
Az Országgyűlés hétfőn elutasította a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2002. és 2003. évi beszámolóját. A képviselők 145 igen szavazattal, 180 nem ellenében, két tartózkodás mellett vetették el az MNB 2002-es beszámolóját. A 2003-as beszámolót hasonló arányok mellett utasították el. Nemmel a koalíciós pártok képviselői szavaztak. A döntés példátlan, de különösebb jogi következménye nincs.

A jegybanki beszámoló elutasításának legfőbb oka feltehetően a magas kamatszint. Az elmúlt időszakban is éles viták zajlottak a jegybank és a Pénzügyminisztérium között, hogy a magas kamatszintre szükség van-e. Az MNB úgy véli, az inflációs célok tarthatóságához erős forintárfolyam kell, melyet a magas kamatszinttel tud biztosítani (meg kell jegyezni, hogy a Szabadság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés