Előfizetői tartalom

Csepreghy: már nem függ annyira az állam az EU-pénzektől

Portfolio
Míg 2010-ben az állami beruházások 95%-a nem valósult volna meg EU-s forrás nélkül, addig ez az arány ma már legfeljebb 60%, a többi mögött a magyar költségvetés áll, így már nem függ annyira a magyar állam az EU-pénzektől - hangsúlyozta a Világgazdaságnak adott interjúban Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese.

Az interjú néhány fontosabb információja: A közbeszerzések száma és értéke ugrásszerűen nőtt: míg 2010-ben (jóval kisebb EU-s forrásfelhasználás mellett - a szerk.) 1521 milliárd forintnyi közbeszerzést bonyolítottak le 3446 eljárásban, addig a legutóbbi összesítés alapján az idén 1932 milliárdos volumen 14127 eljárásból jött össze. Hét éve csak a kis- és középvállalkozások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés