Előfizetői tartalom

Kevesebb EU-s pénzzel fenyeget minket a német vezető, Szijjártó gyorsan visszaszólt

MTI
|
Portfolio
Új elemet dobott be a fenyegetésébe a német kormányba készülő Martin Schulz, aki már többször is pénzügyi retorziókat helyezett kilátásba Magyarországnak és Lengyelországnak azért, mert nem fogadnak be menekültet. Az SPD elnöke ugyanis azt mondta egy pénteki lapinterjúban, hogy Németországnak nem kellene annyi EU-s pénzt befizetnie a 2020 utáni következő uniós kasszába, mint szokott, mert a két legnagyobb haszonélvező tagállam kibújik a menekültválság terhei alól, az elosztási mechanizmusból. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter rögtön visszaszólt, szerinte Schulz nincs tisztában az alapvető tényekkel, noha Magyarország és Lengyelország tényleg az a két tagállam, amely egyetlen menekültet sem vett át görögöktől és az olaszoktól. A német kormányalakítás egyébként kifejezetten vontatottan halad, az emberek nem is igazán akarnak nagykoalíciót:

Kapcsolódó cikkünk2018.01.05Így nehéz dolga lesz Merkelnek: a németek többsége nem akar nagykoalíciótMegengedhetetlen a magyar és lengyel stratégia Schultz szerintAz MTI összefoglalója szerint Martin Schulz, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) elnöke a Bild című német lapnak elmondta, hogy Magyarország és Lengyelország, "újabban talán Ausztria támogatásával" úgy tesznek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés