Előfizetői tartalom

Kiderült: borzalmasan sok EU-pénzt fizettek ki tavaly Magyarországon

MTI
|
Portfolio
A 2016-os 2099 milliárdról 2488 milliárd forintra ugrott fel 2017-ben az uniós támogatások magyarországi kifizetési volumene, azaz a minimálisan előírt 2064 milliárd forint jócskán túlteljesült, de a 2700 milliárdos maximális összegtől elmaradt - jelezte ma az MTI-nek Vitályos Eszter. A Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára kiemelte, hogy tavaly Brüsszelből megérkezett bő 900 milliárd forintnyi átutalás, amivel az EU-átlag fölé gyorsult Magyarország brüsszeli forráslehívási előrehaladása. A tárca agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára közben azt jelezte, hogy nagyon felpörgött a vidékfejlesztési pályázatok támogatói döntéshozatala az év végén, illetve 106 milliárd forintnyi kifizetés is megtörtént a vidékfejlesztési pályázatokra az egész év során.

A brüsszeli forráslehívás is felpörgöttVitályos Eszter jelzése szerint a tavalyi évben, december 31-ig 2488 milliárd forintnyi uniós támogatást fizettek ki a pályázatok hazai nyerteseinek, amelyből az év végéig több mint 900 milliárd forint már megérkezett Brüsszelből. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy az uniós pályázatok utófinanszírozottak, a fejlesztésekre a forrásokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés