Előfizetői tartalom

Kritikus év előtt áll az EU, a magyar gazdaság is megszenvedheti

Portfolio
Még sosem fordult elő az Európai Unióban, hogy úgy kellett elfogadni a következő többéves keretköltségvetést, hogy közbe ékelődnek az európai parlamenti választások, és a példátlan kihívásra az a jó válasz, hogy jövő tavaszig eldöntik a tagállamok a 2020 utáni büdzsé végső kereteit - szorgalmazta a témáról szóló mai brüsszeli konferencia záró beszélgetésében Günter Öttinger. A költségvetésért felelős uniós biztos szerint ha a Brexit mellett is gyorsan sikerül megállapodni a 2020 utáni büdzséről, akkor az az EU nemzetközi megítélésének és az üzleti szereplőknek is jót tesz, ha viszont ez nem sikerül, akkor az egy év elvesztegetett időt és így kárt okozhat majd 2021-től a tagállamokban. A konferencia tegnapi főbb eseményeiről cikkeink:

Kapcsolódó cikkünk2018.01.08Lázár: Magyarország szívesen befizet többet is az EU-kasszába (2.)2018.01.082020 utáni EU-pénzek: remek híreket mondott Magyarországnak Juncker! (2.)Günter Öttinger a kétnapos konferencia második napján is számos fontos üzenetet mondott: A következő hetekben az EU bevételi oldali (Monti-féle) reformjavaslatait is átbeszélik és abban bízik, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés