Előfizetői tartalom

Több tucat közép-magyarországi cégbe száll be tőkével a kormány

Portfolio
Budapesten és Pest megyében közel 50 ipari kis- és középvállalkozás versenyképességét kívánja erősíteni a szeptemberben elindított Irinyi II. Kockázati Tőkealap - tájékoztatott Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár. A Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. által kezelt alap a nemzeti iparfejlesztési stratégiában, az Irinyi Terv kiemelt ágazataiban működő, hosszú távú növekedésre képes ipari cégeket fogja támogatni tőkebefektetéssel. A tőkealap teljes futamideje 15 év, ez alatt a kihelyezhető 8 milliárd forint mellett a sikeres kilépésekből visszaforgó összegeket is újra befektetheti.

A kormány célja, hogy a következő évtizedre az Európai Unión belül Magyarország bruttó nemzeti össztermékén belül legyen a legnagyobb az ipari termelés aránya, ehhez az ipari szektor teljesítményében rejlő lehetőségeket jól megvalósított pénzügyi eszközökkel, tőkeprogramokkal kívánja támogatni - emelte ki Rákossy Balázs. Hozzátette, hogy a tőkekonstrukciók kialakítása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés