Előfizetői tartalom

Volt egy kis gond a K+F pályázatok felügyeletének átadásánál

Portfolio
Az irányító szervi feladatok és egy esetben a közreműködő szervezeti feladatok átadás-átvétele nem felelt meg a jogszabályi előírásoknak - derült ki az Állami Számvevőszék ma publikált jelentéséből. Azt azonban hozzáteszi az ÁSZ, hogy az európai uniós forrásból finanszírozott kutatás-fejlesztés és innovációs célú támogatásoknál a hazai intézményrendszer 2014-es átalakítása mellett is biztosított volt a folyamatos feladatellátás. A támogatások monitoring és értékelési rendszere viszont nem biztosította megfelelően a támogatások szabályszerű és eredményes felhasználását. Az Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság az ellenőrzéseit szabályszerűen hajtotta végre - állapította meg az ÁSZ.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elvégezte az uniós kutatás-fejlesztés és innovációs támogatások megfelelőségi ellenőrzését és elkészítette "Az EU-s kutatás-fejlesztési és innovációs támogatások ellenőrzése" című jelentését, mely teljes egészében a következő linken található meg.Az ÁSZ ellenőrzés céljaAz ellenőrzés célja annak megállapítása volt, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés