Már megjelent az EU hivatalos lapjában az a közbeszerzési eljárás, amely mentén ki kell választani azt a Pénzügyi Közvetítőt, amely a közép-magyarországi térségben felálló új, 5,49 milliárdos Kockázati Tőkealap kezelését végzi majd, és a pályázat beadási határideje december 27-én lejár - hívja fel a figyelmet a hivatalos pályázati oldalon megjelent közlemény.

Az emlékeztető szerint 2017. november 22-én 2017/S 224-466218 számon már megjelent az Európai Unió Hivatalos Lapjában (TED) az "Intelligens szakosodási kockázati tőkeprogram" (VEKOP-2.1.2-17) keretében megvalósítandó, a Tőkealap kezelését végző Pénzügyi Közvetítő kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárást megindító hirdetmény. Magának a tőkeprogramnak a "célja növekedési potenciállal bíró innovatív termékkel, vagy szolgáltatással rendelkező kkv-k expanziójának segítése kockázati tőkejuttatással." A pénzügyi közvetítői jogosultság elnyeréséhez szükséges ajánlat benyújtása 2017. december 27-én, 14 óráig lehetséges.

Az említett kockázati tőkeprogram felhívása egyébként azt rögzíti, hogy a tőkeprogram forrása 5,49 milliárd forint, a tőkeprogram keretein belül lejegyzésre kerülő alap mérete pedig 5,5 - 14 milliárd Ft között mozog majd.