Előfizetői tartalom

EU-s pályázatíró maffiát gyanít a Miniszterelnökség - Feljelentés jöhet

Portfolio
Több jel is arra utal, hogy "egy jól körülhatárolható pályázatíró maffia próbálhatott rákapcsolódni" a 13,9 milliárd forintos keretösszegű, a mikrovállalkozásoknak szóló vidékfejlesztési pályázatra, ezért ugrott sokszorosra a túligénylés mértéke és ezért döntött úgy a Miniszterelnökség, hogy leállítja a pályázatot - jelezte a Világgazdaságnak Kis Miklós Zsolt. A vidékfejlesztési államtitkár szerint a pályázatok elbírálása során igyekeznek kiszűrni azokat, amelyekben az üzleti tervek nagyfokú egyezőséget mutatnak és ezzel párhuzamosan azt is vizsgálják, hogy ismeretlen tettesek ellen feljelentést tegyenek, jelentős összegben elkövetett költségvetési csalás előkészítésében való részvétel miatt.

Amint megírtuk: a Miniszterelnökség hétfőn közölte azt, hogy 3 napos határidővel, azaz csütörtök estével felfüggeszti a "Nem mezőgazdasági tevékenységek elindításának támogatása - Mezőgazdasági tevékenységek diverzifikációja, mikrovállalkozás indítása" című (13,85 milliárd forint keretösszegű, VP6-6.2.1.-16 kódszámú) pályázatot. Már az akkori közlemény...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés