Előfizetői tartalom

Hárommilliárdos állami pénz hullik a pesti cégekre

Portfolio
Összesen 61 pest megyei mikro-, kis- és középvállalkozás nyert el összesen 3 milliárd forintot telephelyeik fejlesztésére és 53 pest megyei önkormányzat összesen 4 milliárd forintot a belterületi utak gazdaságfejlesztési célú felújítására - jelentette be Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár. A Nemzetgazdasági Minisztérium Pest megye célzott fejlesztését szolgáló programjának első két felhívására többszörös túligénylés miatt a tárca összesen 2 milliárd forinttal emelte meg a keretösszeget.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy Pest megye jelenleg a fővárossal együtt a Közép-Magyarország régióhoz (KMR) tartozik, amely az uniós besorolás szerint fejlett régiónak és ennek következtében az ország más részeihez képest jóval kevesebb uniós támogatáshoz juthat. A kormány ennek ellensúlyozása érdekében döntött úgy, hogy a Pest megyei önkormányzatok és...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés