Ideiglenesen szüneteltetésre kerül 2 kombinált hiteltermék a jövő héttől. Az Élelmiszeripari komplex beruházások támogatása kombinált hiteltermék 2017. október 20-án déltől, míg a Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatása felhívás pedig 2017. október 16-án déltől.

A pályázati oldalon olvasható közlemények szerint az "Élelmiszeripari komplex beruházások támogatása kombinált hiteltermékkel" című GINOP-1.2.6-8.3.4-16 kódszámú felhívást és a "Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatása" című GINOP-3.2.2-8.2.4-16 kódszámú felhívást a szakmai tartalmának módosításával összefüggésben az Irányító Hatóság a támogatási kérelmek beadhatóságát szünetelteti.

Az élelmiszeripari pályázat támogatási kérelmeinek beadhatóságát 2017. október 20-án, 12 órától, míg az infokommunikációs pályázat támogatási kérelmeinek beadhatóságát pedig 2017. október 16-án, 12 órától a felülvizsgálat időtartamára szüneteltetik. Az Irányító Hatóság továbbá tájékoztatja a támogatást igénylőket, hogy a szünetelés nincs összefüggésben a keretek fogyásával.

Az élelmiszeripari pályázat keretösszege 100 milliárd forint. A hivatalos statisztikák szerint eddig 71 db pályázat érkezett be, összesen 55,5 milliárd forintos igényelt támogatással.

Az infokommunikációs pályázat keretösszege 48,2 milliárd forint. A hivatalos statisztikák szerint eddig 854 db pályázat érkezett be és 18,7 milliárd forintos igényelt támogatással.