Előfizetői tartalom

Több tízmilliárdos EU-pénzből újul meg a vidéki távfűtés

Portfolio
Két, nyitott, uniós pályázati lehetőség segíti a vidéki városok távfűtési rendszerének korszerűsítését összesen 45 milliárdos keretösszeggel. Mind a két felhívásra már benyújthatóak a kérelmek, így ennek apropóján megnéztük, hogy hogyan állnak a pályázatok. A távhőtermelő és távhőszolgáltató gazdasági társaságoknak lehetőségük lesz új fogyasztók rendszerbe kapcsolására, távhőtermelő berendezések energiahatékony korszerűsítésére, illetve megújuló energiaforrásokat hasznosító távfűtő/távhűtési és távhőtermelői rendszerek kialakítására.

A pályázatok még márciusban jelentek meg a hivatalos pályázati oldalon. A "Távhő-szektor energetikai korszerűsítése" című KEHOP-5.3.1-17 kódszámú felhívás 31,47 milliárdos keretösszeggel, míg a "Helyi hő és hűtési igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal" című KEHOP-5.3.2-17 kódszámú felhívás pedig 13,49 milliárdos összeggel. Mindkét pályázat esetében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés