Előfizetői tartalom

Nem akarja a gyors pénzcserénket a német-osztrák páros - Csábítja a cseheket Juncker

Portfolio
Miután azt vázolta tegnapi beszédében az Európai Bizottság elnöke, hogy minden tagállam minél hamarabb vezesse be az eurót és ehhez pénzügyi ösztönzőket is ígért, láthatóan "hűtő" kommunikáció indult el Németországban és Ausztriában. Ez arra épül, hogy a kritériumoknak nem megfelelő, túl gyors euróbevezetés a görög ügyhöz hasonló válságokhoz vezetne. Közben Jean-Claude Juncker azt nyilatkozta a vezető cseh napilapnak, hogy senkit sem akar rákényszeríteni az euróbevezetésre, de örülne, ha Csehország a mag-Európához tartozna a pénzcserével, mert történelme alapján is megérdemli ezt a státuszt.

Budapest Economic Forum 2017 Az EU-integráció kívánatos irányairól, a magyar kormányzati és jegybanki álláspontról és a régiós országok szempontjairól és részletesen szó lesz az október 5-i Budapest Economic Forum konferenciánkon. További részletek: Információ és jelentkezés Irreális ajánlatra...Amint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés