Előfizetői tartalom

Nem tart a Brexit miatti nagy forrásvesztéstől 2020-ig a magyar kormány (2.)

Portfolio
Erősen bízunk benne, hogy idővel a britek is belátják, hogy a 2014-2020-as ciklusra előre vállalt befizetéseiket a ciklus végéig, azaz a 2019. márciusi kilépés után is teljesíteniük kell, így a magyar kormány arra számít, hogy a Brexit mellett is el tudja hozni Magyarország az előre megállapított 7 éves keretösszeget - jelezték a Közgazdász-vándorgyűlésen a Miniszterelnökség vezetői a Portfolio kérdésére.

Molnár Balázs, a tárca helyettes államtitkára a magyar kormány bizakodó álláspontja kapcsán megjegyezte: jól látszik, hogy a briteken kívüli 27 másik tagállamnak egységes a hozzáállása (a briteknek igenis be kell fizetniük a kilépésükön túlra nyúló időszakra is a vállalt pénzeket) és éppen emiatt számítanak arra, hogy nem veszít forrásokat Magyarország a 2019 március...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés