Előfizetői tartalom

Tényleg megvan a brüsszeli alku, de még nem dőlhet hátra a kormány

Portfolio
Valóban létrejött a magyar kormány és az Európai Bizottság között a megállapodás bizonyos vitás kérdésekről, amelyek decemberig akadályozták a brüsszeli EU-támogatásaink kifizetését - erősítette meg a Portfolio múlt heti értesülését brüsszeli oldalról a Bruxinfo. Ennek a megállapodásnak a jele volt az, hogy december végén a Bizottság kifizetett 590 millió eurónyi (kb. 184 milliárd forintnyi) költségszámlát a magyar hatóságoknak. A lap hangsúlyozza, hogy ez csak annak az eredménye, hogy a magyar hatóságoknak decemberre sikerült tisztázniuk bizonyos kérdéseket és eloszlatniuk bizonyos aggodalmakat, de a gazdaságfejlesztési területen még tavaly nyáron indult uniós audit még nem zárult le.

A Bruxinfo péntek esti cikkének néhány fontosabb információja saját kiegészítéseinkkel: Megbízható brüsszeli forrásokból azt írja a lap, hogy valóban létrejött a megállapodás a magyar hatóságok és az Európai Bizottság között a vitás kérdésekről (ezt először a Miniszterelnökség a Portfoliónak jelezte múlt héten, így tehát ezt most a másik oldalról is megerősítették) A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés