Előfizetői tartalom

Több EU-pénzt fizetnének be a nagyok, de több feltételt is szabnának cserébe érte

Portfolio
Az EU költségvetési biztosa úgy látja, hogy a nagy nettó befizető tagállamok készek lehetnek a brit kilépés miatt kieső összeg nagyjából felének a kipótlására 2020 után cserébe azért, hogy a jelenleginél több feltételhez kössék az uniós támogatások kifizetését - írja egy mai sajtóbeszélgetés alapján a Bruxinfo. Günther Öttinger közben úgy látja, hogy csaknem elkerülhetetlen a kohéziós és az agrártámogatások "elfogadható mértékű" csökkentése, és a cseh kollégája által ma szorgalmazott "árukapcsolásra" is nyitott. Utóbbi azt jelentené, hogy politikai feltételeket, például jogállamisági kritériumok meglétét, kötnék hozzá a 2020 utáni EU-s kifizetésekhez.

Kapcsolódó cikkünk2017.07.25Még keményebben zsarolná a magyarokat és a lengyeleket is Brüsszel2017.07.25Megfenyegeti holnap a lengyeleket Brüsszel, ha elkezdik kirúgni a bírókatA 2020 utáni uniós költségvetés kapcsán a lényeges új információk:Öttinger vélekedése szerint a Brexittel keletkező évi 10-12 milliárd eurós közös uniós költségvetési lyuk mintegy felét (kb....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés