Előfizetői tartalom

Világraszóló beruházási ötleted van és milliárdok kellenek? - Itt a lehetőség!

Portfolio
Eddig már 14 magyarországi projekttel fordultak ahhoz az európai tanácsadói hálózathoz segítségért, amelyet a Juncker-terv céljainak hatékony elérése érdekében hoztak létre Európa-szerte - mondta el a Portfolio Uniós Források konferencián Alina Tanasa. Az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatóságának (DG ECFIN) helyettes egységvezetője egyúttal azt is bemutatta, hogy nincs még egyetlen olyan önálló magyarországi fejlesztési elképzelés sem, amelyet feltöltöttek volna az Európai Beruházási Projekt Portálra, noha ez éppen azért jött létre, hogy egymásra találjanak a projektgazdák és a befektetők akár milliárd eurós méretű fejlesztések kapcsán. Mindössze egyetlen fejlesztés található a portálon, amely Magyarországot is érinti: egy régiós földgázszállítási, azaz vezetéképítési elképzelés, amelynek becsült projektköltsége 2,06 milliárd euró.

Az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatóságának (DG ECFIN) helyettes egységvezetője többek között azt mutatta be előadásában, hogy összesen 383 megkeresés érkezett az EIAH hálózatához, ebből 349 köthető uniós tagállamokhoz, illetve ezek közül 291 megkeresés tartozik konkrét projektekhez. Mindez azt jelenti, hogy a 14 magyarországi megkeresés az országrangsort...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés