Előfizetői tartalom

Pont olyan területre költött kevesebbet Magyarország, amire igazán kéne

Portfolio
Megtört a kutatás-fejlesztési ráfordítások emelkedő trendje a GDP-arányában, hiszen a KSH által minap közzétett statisztika alapján a 2015-ös 1,39%-ról 1,22%-ra esett vissza. Ez folyó áron 8,8%-os csökkenést jelent és ezzel párhuzamosan a kutatóhelyek száma is csökkent, de a ténylegesen kutatással foglalkozók létszáma növekedett.

A Kutatás- Fejlesztés, 2016 (előzetes adatok) című statisztikai tükörből kiderül, hogy 2015-höz képest markáns visszaesés tapasztalható a K+F ráfordítások vonatkozásában a tavalyi évben. A hazánkban kutatás-fejlesztési tevékenységre költött összeg 468 milliárd forintról 427 milliárdra csökkent, mely folyó áron 8,8%-os esést jelent. Ennek a GDP-hez viszonyított aránya...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés