Országosan 600 közművelődésben dolgozó számára nyújt lehetőséget ingyenes szakmai továbbképzéseken való részvételre az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. 2017 második felében az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) Kultúráért Felelős Államtitkárságának 60 millió forintos támogatásával - olvashatjuk a kormány hivatalos oldalán.

Az államtitkárság kiemelt feladatának tekinti, hogy a kulturális alapellátás kiterjesztéséhez országszerte rendelkezésre álljanak a szükséges személyi feltételek, segítve ezzel is az önkormányzatok és a közművelődési szervezetek feladatellátását, a közművelődési alapszolgáltatások biztosítását. Ennek érdekében 60 millió forintos pályázatot indítanak, mely keretében 600 közművelődésben dolgozó továbbképzését támogatják.

Az országos és területi közművelődési szakmai szolgáltatásokat ellátó NMI Művelődési Intézet kiemelt feladatának tartja a közművelődési szakemberek szakmai képzésében, továbbképzésében való közreműködést.

A képzések


  • A térítésmentesen igénybe vehető szakmai képzéseket 2017. augusztus-december között végzik összesen mintegy 30 csoportban, 600 fő bevonásával.
  • A szakmai képzések hozzájárulnak a kulturális szakma humánerőforrás-fejlesztéséhez, a közösségi művelődés területén tevékenykedő munkatársak szakmai aktivitásának fokozásához, az intézmények hatékonyabb működéséhez, az élethosszig tartó és az élet teljes körére kiterjedő, tanulást elősegítő tevékenységek és szolgáltatások hatékonyságának növeléséhez.
  • A képzéseket közművelődési szakterületen, szakmai munkakörben főállásban dolgozók: közművelődési intézmények közalkalmazotti vagy munkaviszony alapján, legalább 6 órában foglalkoztatott közép- és felsőfokú végzettségű közművelődési szakemberei vehetik igénybe.
  • A képzéseket két csoportba sorolják: az egyik, amelyre kizárólag a max. 5000 fő lakosú kistelepüléseken dolgozók jelentkezhetnek; a másik pedig az, amelyeket bármely lakosságszámú (5000 fő alatti és feletti) településeken dolgozó jelentkezők ingyenesen végezhetnek el.
  • A képzések és a jelentkezés további részleteiről itt olvashatnak a pályázók.