FONTOS Véget ért Magyarország legsúlyosabb problémája
 
Előfizetői tartalom

OLAF-vezér Magyarországon: van még teendő a korrupció elleni küzdelemben

MTI
|
Portfolio
A nemzetközi, határokon átívelő korrupció a legaggasztóbb és legveszélyesebb trend, illetve az, hogy egyes országok, demokráciák olyan rendszereket működtetnek, ahol a korrupció szervesen kapcsolódik ahhoz, ahogy az országot irányítják, a kormányzáshoz - többek között ezt emelte ki a Transparency International Magyarország mai budapesti konferenciáján Giovanni Kessler. Az EU Csalás Elleni Hivatalának (OLAF) Magyarországgal kapcsolatban a költségvetés átláthatóságát sürgette és azt hangsúlyozta, hogy a korrupció tönkreteszi a gazdasági teljesítményt és a közbizalmat. Giovanni Kessler az Európai Ügyészség felállítása mellett érvelt, amelyből egyelőre Magyarország kimarad. Az Európai Ügyészséghez való csatlakozást más konferencia résztvevők is szorgalmazták. A Fidesz-frakció közleménye szerint "A Transparency International a Soros-féle korrupció része."

A korrupció veszélyei és szintjeiKessler az MTI tudósítása szerint előadásában úgy vélte, nem beszélünk eleget a korrupció határokon átívelő jellegéről, inkább a határokon belül maradva vitatjuk meg a korrupció problémáját, és ez azzal a veszéllyel jár, hogy figyelmen kívül hagyjuk a nemzetközi szintű korrupciót. Az OLAF igyekszik tájékoztatni az érintett országokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés