Portfolio signature

Lemaradtál az Nvidiáról? Sokan erre a lehetőségre vártak az elmúlt hónapokban!

Portfolio
Az elmúlt időszakban a nemzetközi hangulat romlása mellett különösen szembetűnő volt az Ai-papírok esése, amit az AMD és a Supermicro gyorsjelentése csak tovább súlyosbított. A grafikonokat megnézve azonban megfigyelhetőek már fordulós jelek a szektor nagyágyúinál, éppen ezért megnéztük, hogy érdemes lehet-e a mostani szinteken már beszállni az elmúlt egy év nagy nyerteseibe.
Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

Nagyot estek az AI-papírok

Az elmúlt közel egy év látványos emelkedését követően az előző hetek korrekcióval teltek a mesterséges intelligencia szektor tőzsdei szereplőinél. A legnépszerűbb részvények közül:

  • Az Nvidia árfolyama közel 9,
nvidia0505
  • Az AMD jegyzése több mint 33,
  • amd0505
  • az SMCI papírjai pedig 36 százalékkal kerültek lejjebb az elmúlt közel két hónap esése során.
smci0505

Az esést a héten tovább súlyosbította, hogy az AMD és a Supermicro is csalódást okozott a befektetőknek. Előbbi esetében különösen az AI-chip értékesítésekre vonatkozó előrejelzések terén, míg utóbbi a harmadik negyedéves bevételek esetében múlta alul az előzetes várakozásokat.

Emellett mind az AMD, mind pedig a Super Micro Computer vezetői azt mondták, hogy az ellátási korlátok akadályozzák erőfeszítéseiket, hogy kihasználják a generatív mesterséges intelligencia fellendülését hajtó berendezések iránti keresletet.

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • Nagyot estek az AI részvények.
  • Közel a fordulat.
  • Érdemes beszállni?

Kedves Olvasónk!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés