Nagy meglepetést okozott a Reddit
Üzlet

Nagy meglepetést okozott a Reddit

Portfolio
A Reddit részvényei jelentős emelkedést mutattak a keddi zárást követően, miután a vállalat első negyedéves számai felülmúlták az elemzői várakozásokat a veszteség és a bevétel tekintetében is - írja a CNBC.
Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

A vállalat egy részvényre jutó vesztesége 8,19 dollár volt, ami kevesebb az előzetesen várt 8,71 dolláros értéknél. A bevétel 243 millió dollár volt az időszak során, ami magasabb a várt 212,8 millió dollárnál, és 48 százalékkal több az előző év azonos időszakában elért 163,7 millió dollárnál. A Reddit több mint 82,7 millió napi aktív felhasználóról számolt be az első negyedévben, ami felülmúlja az elemzők által várt számot. Az egy felhasználóra jutó átlagos bevétel pedig globálisan mintegy 8 százalékkal növekedett.

A hirdetési bevételek 39 százalékkal 222,7 millió dollárra nőttek, ami gyorsabb ütemű növekedést mutat a Reddit versenytársainál. Ez a tendencia összhangban van a digitális reklámipar egészének növekedésével, amely újra erős ütemben kezdett bővülni közelmúltbeli visszaesés után.

A Reddit nettó vesztesége az időszakban 575,1 millió dollár volt, amelynek nagy része - 595,5 millió dollár - részvényalapú kompenzációs költségekből és kapcsolódó adókból adódott, főként a tőzsdei bevezetésből származó díjak miatt.

A második negyedévben a vállalat bevételei 240 és 255 millió dollár között alakulhatnak, ami szintén magasabb az elemzők által előzetesen várt 224 millió dollárnál, és 32 százalékkal több az előző év második negyedévében elért bevételnél.

A Reddit vezérigazgatója, Steve Huffman a jelentés közzétételét követően azt nyilatkozta, hogy ezek az eredmények egy új fejezet kezdetét jelenthetik cége számára.

A Reddit árfolyama 45 százalékkal van magasabban a 34 dolláros IPO értékhez viszonyítva, a keddi zárást követően pedig több mint 14 százalékkal emelkedett a cég részvényeinek árfolyama.

reddit

Címlapkép forrása: © 2019 SOPA Images

Holdblog

Ezek a világ legfejlettebb startupvárosai

Alig van európai szereplő a világ legfejlettebb startupvárosai közt, de legalább a leggyorsabban fejlődő ökoszisztémák terén előkelő helyen van a kontinens. Ezek a világ vezető... The post

Ricardo

Öröm van

Megjelent idehaza Carl Menger A közgazdaságtan alapelvei című 1871-es klasszikus műve. Tolle, lege!

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nesze neked, ötéves szuperállampapír: tízmilliárdokat buktak a magyarok az értelmetlenné vált befektetésen
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
napelem baleset napenergia