Előfizetői tartalom

40 milliós bírságot szabott ki az NMHH egyoldalú díjemelés miatt

MTI
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 40 millió forint bírságot szabott ki az Invitel Távközlési Zrt.-re, mert a társaság egyoldalúan, a jogszabályban szereplő korlátokat figyelmen kívül hagyva emelt havi és forgalmi díjakat a telefon-, az internet- és a televízió-előfizetéseknél - közölte a hatóság hétfőn az MTI-vel. Az Invitel elemzi a határozatot, ezután dönt az esetleges jogorvoslati lépésekről.

A tájékoztatás szerint az Invitel tavaly október 1-jei hatállyal megfelelő jogalap nélkül vezetett be 50-200 forintos havi és 7-10 százalékos forgalmidíj-emelést a határozott és a határozatlan időtartamú egyéni előfizetői szerződéseknél is, mindhárom általa nyújtott alapszolgáltatásban, ami több százezer egyéni előfizetőt érintett volna. A jogsértés súlyát nagyban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés