Előfizetői tartalom

A részvénypiacok sem mehetnek a végtelenségig egyenesen felfelé

Portfolio
A befektetőknek tudomásul kell venniük, hogy a fák nem nőnek az égig, és a részvénypiacok sem mehetnek a végtelenségig egyenesen felfelé. Nem tudhatjuk előre, hogy az átlaghoz való visszatérés mikor következik be, célszerű azonban a befektetőknek megbarátkozniuk azzal a gondolattal, hogy az átlagfeletti hozamok fémjelezte időszakokat átlagalatti periódusok követik, nyilatkozta a Portfolio-nak Ben Carlson, a Befektetés józan ésszel című könyv szerzője, akivel a piacok árazásáról, befektetői pszichológiáról, jó és rossz befektetésekről beszéltünk.

Az elmúlt hetekben jelent meg magyar nyelve a Befektetés józan ésszel című könyve. Miért gondolja úgy, hogy - miként műve alcímében is említi - az egyszerű megoldások a befektetések terén is célravezetőbbek, mint a bonyolultak? A kevesebb több egyike a piacokkal kapcsolatos alapelveimnek. Sokkal inkább megtévesztheti a véletlenszerűség azt, aki komplex megközelítést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés