Előfizetői tartalom

A világ legnagyobb adatlopása a Yahoo-nál: egymilliárd felhasználó érintett

Újabb hatalmas adatlopás derült ki a Yahoo-nál, ezúttal több mint egy milliárd(!) felhasználó érintett, ami minden idők legsúlyosabb adatlopása a világban. E-mail-címek, születési dátumok, titkosított biztonsági kérdések kerültek illetéktelenek kezébe. Az eddigi csúcstartó is a Yahoo volt a világon a 2014-es botránnyal, amikor félmilliárd ügyfél adatait lopták el. A történet azért érdekes, mivel éppen eladás alatt áll a Yahoo internetes üzletága és így a vevő könnyen lehet, hogy lealkudja az árat.

A világ legnagyobb adatlopásaHatalmas adatlopási botrány robbant ki tegnap este a Yahoo-nál. Az internetes óriás bejelentette, hogy több mint 1 milliárd felhasználójának adatait lopták el 2013 augusztusában.Ez eddig a legtöbb felhasználót érintő adatlopás a világban.Az eddigi csúcstartó is a Yahoo volt, egy félmilliárdos számmal. Bár arról is csak jóval később, több...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés