Előfizetői tartalom

A bizonyítás miatt húzódik a legtöbb per, pedig fel is lehet gyorsítani

A legtöbben, ha bírósági perre gondolnak, évekig húzódó folyamatokat, tárgyalások végtelen sorozatát vizionálják. Van azonban egy olyan eljárás, amivel felgyorsíthatóak, de akár el is kerülhetőek a perek. Ez az úgynevezett előzetes bizonyítás, amely a tények, körülmények rögzítésében nyújt segítséget. Főleg akkor ajánlott, ha a bizonyítékok időközben megrongálódhatnak vagy megsemmisülhetnek. Előnye, hogy közjegyző előtt is lefolytatható, és általában csak 30 napot vesz igénybe. Károkozás szomszédok között, megbízók és alvállalkozók harca - ezek a tipikus esetek, de bárki érvényesítheti igazát előzetes bizonyítással. Jogi szakértő segítségével mutatjuk be a legfontosabb tudnivalókat.

A bírósági perek egyik legfontosabb része a bizonyítás, de egyes tények, körülmények vagy állapotok múlandóak, így a későbbi felidézhetőségük érdekében fontos azok azonnali dokumentálása. Erre szolgál a közjegyző előtti előzetes bizonyítási eljárás, amely minden esetben segít mérlegelni, hogy érdemes-e egyáltalán bírósági pert indítani, ha pedig a jelek szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés