Előfizetői tartalom

A világ legerősebb gazdasága megmenekülhet a nyugdíjkatasztrófától, de tragikus áron

Portfolio
Megállt a várható élettartam növekedése az Egyesült Államokban, miközben egyre többen halnak meg fiatalon. Szomorú, a vállalatok számára azonban van pozitív hozadéka, mégpedig az, hogy a nyugdíjkötelezettségek alatt nyögő cégek terhei enyhülhetnek. Ha az emberek nem élnek olyan sokáig, mint amit még néhány éve jósoltak, a vállalatoknak nem kell annyit kifizetni a volt dolgozóiknak nyugdíjként.

2015-ben fordult elő először ebben az évszázadban, hogy a halálozási ráta, vagyis az életkorral korrigált halálozási aránya emelkedett volna az Egyesült Államokban. És az elmúlt két évben legalább 12 amerikai nagyvállalat a Verizontól a General Motorsig mondta azt, hogy a halálozási mutatók javulásának megtorpanása miatt csökkenhetnek a jövőbeli nyugdíjkötelezettségei....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés