A Volkswagen-csoport korábbi elnöke, Ferdinand Piech eladhatja meglévő részesedését a Porsche Automobil Holdingban. Az üzletre még a Porsche éves rendes közgyűlése előtt sor kerülhet a Bild am Sonntag értesülései szerint.
Kereskedés Volkswagen-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!


A Porsche SE pénteken jelentette be, hogy Ferdinand Piech megválna a vállalatban meglévő 14,7 százalékos részesedésétől, amelynek értéke legalább 1,1 milliárd euró lehet. Kiderült az is, hogy bár folytak tárgyalások arról, hogy a Volkswagen-csoport korábbi elnökének részesedését döntően a Piech és a Porsche család más tagjai veszik meg, erről nem született végleges döntés.

A Piech és a Porsche család a Porsche Automobil Holdingon keresztül birtokolja a Volkswagen-csoport legnagyobb részvényhányadát. Az a vevő, aki végül megszerzi majd Piech részvénycsomagját, 7,35 százalékos részesedést szerez a Volkswagen-csoportban.

A világ legnagyobb autógyártóját építette fel, de most kiszállhat az üzletbőlA részvénycsomag egyébként már a Porsche éves rendes közgyűlése, vagyis május 30-a előtt gazdát cserélhet. A német lap kiemelte, ha Ferdinand Piech tényleg megválik majd részesedésétől és 80 évesen visszavonul, akkor egy korszak zárulhat le a Volkswagen-csoportnál. Piech volt az ugyanis, aki több autómárka megvásárlásával és folyamatos terjeszkedéssel a világ legnagyobb autógyártójává tett a Volkswagent.

(Automotive News Europe)

Címlapkép forrása: MTI/EPA/Jochen Lübke