• Bő egy hónap alatt több mint 70 százalékot emelkedett a BYD árfolyama
  • Részben azért, mert Kínában előnybe hoznák az elektromos autó gyártókat, mint amilyen a BYD is

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Valósággal felrobbant annak a kínai elektromosautó-gyártónak, a BYD-nek az árfolyama, amelyikben a világ egyik leggazdagabb embere, a legendás befektető, Warren Buffett is tulajdonos. Szeptember elején még csak 6 dollár körül állt a BYD, most pedig már 10,3 dolláron, vagyis közel egy hónap alatt több mint 70 százalékot emelkedett az árfolyam.

Amihez a guru hozzáér, arannyá változik


A BYD száguldása akkor kezdődött, amikor Kína bejelentette, azt tervezik, hogy betiltják a tisztán belsőégésű motorral hajtott autók gyártását és értékesítését. Hogy ez miért jó hír a BYD-nek? Hát azért, mert ha Kínában valóban életbe lép a szigorítás, akkor a kínai autógyártó relatív versenypozíciója javul a jellemzően benzinmotoros autókat gyártó versenytársakkal, mint például a Kínában erős pozícióval rendelkező Volkswagennel szemben, mivel a BYD élen jár az elektromos autók gyártásában. De nem csak a BYD szállt el, a szintén kínai Geely árfolyama az elmúlt bő egy hónapban több mint 40 százalékot emelkedett.

Amihez a guru hozzáér, arannyá változik


Kínában kiemelt téma az elektromos autó, hiszen az ország nagyvárosaiban nagyon szennyezett a levegő, a helyzetet pedig részben a belsőégésű motoros autók arányának csökkentésével lehetne kezelni. A Made in China 2025 nevű tervben az szerepel, hogy 2025-re a kínai eladások 70 százalékát már hazai előállítású hibrid és elektromos autóknak kell kitenniük.
Érdekli, hogy melyik könyv Warren Buffett befektetési guru kedvenc könyve?
Látogasson el könyvesboltunkba!