Előfizetői tartalom

A Tesla lenyomja a Bugattit, a Lamborghinit és a McLarent

Portfolio
Elon Musk újabb nagy dobással sokkolta a konkurenciát, bejelentette, hogy igény esetén a Model S és a Model X is rendelhető lesz nagyobb kapacitású akkumulátorral, amelynek köszönhetően luxus-sportautókat megszégyenítő gyorsulásra lesznek képesek a járműveik. A nagyobb akkumulátor pedig nagyobb hatótávolságot is lehetővé tesz, így míg a legtöbb gyártó csak beszél az 500 kilométeres hatótávolságú elektromos járművéről, a csúcs-Teslák már most 600 kilométeres táv megtételére lesznek képesek. A slusszpoént pedig még nem lőjük le.

A Model S és a Model X a jövőben rendelhető lesz 100 kWh-s akkumulátorral, amelynek köszönhetően "Ludicrous" módban 2,5, illetve 2,9 másodperc alatt gyorsulnak majd a járművek 0-60 mérföld/órára, amely durván a 0-100 kilométer/órás gyorsulásnak felel meg. Ezzel a Tesla Model S P100D lesz a világ harmadik leggyorsabb tömeggyártásban megjelent modellje, a LaFerrari és a Porsche...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés