Előfizetői tartalom

Az egész világra a szívbajt hozta ennek a 10 gigavállalatnak a hirtelen összeomlása

Portfolio
Bármikor előfordulhat, hogy egy több száz milliárd dolláros piaci értékű, piacvezető vállalatnál kiesik egy csontváz a szekrényből és az egyik pillanatról a másikra összeomlik a cég. Ilyen lehet a menedzsment léhasága, de akár egy szándékos, komoly csalás is, sőt több olyan eset is volt a történelemben, amikor egy hatalmas, nemzetközi vállalatot egy az egyben egy kamu befektetési történetre építettek fel. Összeszedtünk tíz olyan nagyvállalati csődöt, amibe az egész világ beleremegett.

Medici, Mississippi Company, Allied Crude. Medici Bank - 1494A firenzei Medici-család bankja a legnagyobb pénzintézet volt a XV. század Európájában, egészen Londonig terjeszkedtek az Appennini-félszigetről. A család és a pénzintézet menedzserei azonban rengeteget költöttek luxuscikkekre és az extravagáns életmódjuk finanszírozására, sokak szerint pedig akkori viszonylatok szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés