Reggel még úgy tűnt, hogy a tegnapi esések után újra beindult az emelkedés, azonban a nap második felére elromlott a hangulat, a DAX például már 0,7 százalékos mínuszban zárta a napot. Bezzeg a magyar tőzsde az OTP vezetésével 0,3 százalékot emelkedett.
Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Bezárt a BÉT 2018.01.11 17:08

A nap végére a magyar tőzsde újra a pozitív tartományba emelkedett, ami a blue chipek közül főként az OTP 1,4 százalékos erősödésének volt köszönhető. A többi nagypapír közül még a Magyar Telekom tudott 0,7 százalékot emelkedni, míg a Mol 0,2 százalékot, a Richter pedig 0,4 százalékot esett.

Kispapír rali 2018.01.11 14:42

A nap második felére elromlott a hangulat a nyugat-európai tőzsdéken, a DAX már 0,4 százalékos mínuszban áll. Bezzeg a magyar tőzsdén a kispapírok közül több szárnyalásba kezdett, a NordTelekom napi limittel 50 százalékot, míg a Bif 19, a FuturAqua 16, a Csepel pedig 11 százalékot emelkedett.

Itt az új magyar sztárrészvény! 50% emelkedés csak ma 2018.01.11 13:18

Tavaly nyár óta megtízszereződött a NordTelekom árfolyama. Legyinthetnénk erre, mert hát több hazai kispapírral is valami hasonló történt az elmúlt hónapokban, de ami a távközlési cégnél történik, az mégis elképesztő, az elmúlt négy nap alatt 2,5-szeresére emelkedett az árfolyam, hír pedig egyelőre nincs az egyébként évek óta zsugorodó, masszívan veszteséges cégről. A pletykagyár már dübörög.

tovább a cikkhez...

Dél-Korea lecsapott, zuhan a bitcoin 2018.01.11 11:15

Az elmúlt 24 órában ismét mélyrepülésbe kezdett a bitcoin árfolyama, ami nem is véletlen, Dél-Koreában a helyi tőzsdékre, Kínába pedig a bányákra csaptak le a hatóságok.

tovább a cikkhez...

Megugrott az OTP 2018.01.11 09:08

Az OTP gyorsan 1 százalék feletti pluszba ugrott, aminek köszönhetően a BUX a pozitív tartományba emelkedett. Ezzel a magyar nagybank papírjai újra megközílették a 11 ezer forintot.

Kinyitott Európa 2018.01.11 09:01

Ahogy arra számítani lehetett, emelkedéssel indult a nap Nyugat-Európában, a DAX és a francia CAC 40 0,1 százalékot erősödött. Közben a BUX 0,1 százalékot esett, ami blue chipek közül a Richter 0,8, a Mol pedig 0,3 százalékot gyengülésének tudható be, míg az OTP 0,6 százalékot ugrott.

Ennyi volt a korrekció? 2018.01.11 08:24

  • Tegnap már némileg megtorpantak a tőzsdék a tengerentúlon, miután még kedden az amerikai részvényindexek új történelmi csúcsra emelkedtek, ezzel pedig az S&P 500 és a Nasdaq egymást követő hatodik alkalommal ment új csúcsra. A részvénypiaci emelkedés elsősorban annak tudható be, hogy a héten kezdődő gyorsjelentési szezon előtt a befektetők optimisták a legfrissebb negyedéves számokkal kapcsolatban, és az is fokozza az optimizmust, hogy úgy tűnik, a két Korea több fronton is közeledik egymáshoz.

  • A magyar tőzsde tegnap fél százalékot esett, a blue chipek közül a Mol (1,7%) és az OTP (-0,6%) papírjai ütötték a befektetők.

  • A határidős részvényindexek jelen állása alapján nyitáskor ugyan mérsékelten, de emelkedhetnek a fontosabb európai börzék.

  • A bitcoin ára 10 százalékkal, 13 500 dollár környékére esett, miután Dél-Koreában a tőzsdékre, Kínában pedig a bányákra csaphatnak le a hatóságok.

  • Az olaj ára 2014 óta nem látott szintre emelkedett, ami részben az OPEC kitermelés-visszafogásának, részben a keresleti oldal élénkülésének tudható be, ez pedig táplálja azokat a reményeket, hogy még az idei második félévben egyensúlyba kerülhet az olajpiac

.

Mire figyeljünk?

Csütörtökön jön az év első 12 hónapos dkj-aukciója az adósságkezelőtől, melyen várhatóan felpörgetik majd a kínálatot. Kora délután pedig az Európai Központi Bank legutóbbi ülésének jegyzőkönyve jelenik meg, melyből a befektetők megpróbálhatnak kiolvasni érdemi információkat a jegybank várható kamatpolitikájáról.

Ennyi volt a korrekció?