Rendesen püfölik az elmúlt napokban a Bitcoint, múlt héten a kínai para miatt szakadt be az árfolyam, tegnap pedig a JP Morgan vezérigazgatója, Jamie Dimon rúgott bele a szuperpénzbe.
Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Rosszabb, mint a tulipánmánia. Nem lesz jó vége. Az egész fel fog robbanni. Valaki még belehal. Ilyen szavakat használt a JP Morgan vezérigazgatója, Jamie Dimon, mikor a CNBC egyik konferenciáján kérdezték a legendás szakembert a Bitcoinról .

Nem azt mondom, hogy shortoljuk a Bitcoint, mivel akár 100 ezer dollárig is szárnyalhat az összeomlás előtt. Lehetetlen megmondani. Még a lányom is vett Bitcoint, és most, hogy felment az árfolyam zseninek hiszi magát.


Dimon még a végén azt is odaszúrta, hogy bármelyik trédere, aki Bitcoinnal kereskedik azonnal ki lesz rúgva amiért ilyen hülye.

Persze csöndben azt azért érdemes megemlíteni, hogy amennyiben valamelyik trédere 2010-ben 100 ezer dollár értékben vett volna Bitcoint, mára már körülbelül 3-szor gazdagabb lenne, mint Jamie.


Abban azonban egyetértett a szakember, hogy a Bitcoin hasznos lehet olyan helyeken, ahol nincs más opció:

Ha Venezuelában, Ecuadorban , Észak-Koreában járunk, vagy ha drogdílerek és fegyverkereskedők vagyunk akkor jobban járunk a Bitcoinnal, mint az amerikai dollárral, azonban ezek mind limitált piacok.


A bejelentés következtében a Bitcoin árfolyama közel 10 százalékot szakadt, úgy tűnik JP Morgan tréderek százai rohantak likvidálni pozíciójukat, mielőtt Dimon rájönne és kirúgná őket. Persze ez csak vicc, de az biztos, hogy a befektetők nem örültek Dimon szavainak, és elkezdték ütni a Bitcoin árfolyamát. Dimon egyébként már 2015-ben egyszer kifakadt a Bitcoinra, akkor azt mondta, hogy esélytelen, hogy bármelyik kormány is elfogadna egy olyan virtuális devizát, amely megkerüli a határokat és nincsen szabályozva.

Az emberiség elleni bűntett a Bitcoin, avagy így kell profin ledumálni az árfolyamot