Hétfőn rossz volt a hangulat az európai részvénypiacokon, a BUX-index értéke több, mint egy százalékot esett. Az összes nagypapírt adták a befektetők.
Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Az OTP volt a nap vesztese 2017.03.20 17:03

Nem sikerült jól a hét első kereskedési napja a magyar tőzsdén, a BUX-index 1,28 százalékos mínuszban zárt, ezzel a régióban a leggyengébben teljesítő index volt. Ebben szerepet játszott az is, hogy az összes nagypapírt adták a befektetők. Az OTP árfolyama 2,23 százalékot, a Magyar Telekom árfolyama 1,01 százalékot, a Richter árfolyama 0,75 százalékot, a Mol árfolyama 0,95 százalékot esett.

A nyugat-európai tőzsdék között egyedül az osztrák és az angol tőzsde tudott a pénteki záróértékéhez képest emelkedni.

Tovább ütik a magyar részvénypiacot 2017.03.20 16:26

Rossz napja van a magyar tőzsdének, a BUX-index már 1,67 százalékot esett a pénteki záróértékéhez képest.

A blue chip papírok között az OTP részvényeinek árfolyama esett a legtöbbet, de a Mol, a Richter és a Telekom papírjai is már több, mint egy százalékot estek a mai kereskedés során.

Drágul az arany 2017.03.20 13:45

Negyedik napja megállás nélkül emelkedik az arany árfolyama, jelenleg 1223 dollárt kell adni egy uncia aranyért. (0,5 százalékos emelkedés a napi nyitóárhoz képest) Az arany értékét több tényező is befolyásolja, ilyen például a dollár ereje, a kettő egymással negatívan korrelál.

A dollár március eleje óta gyengül a főbb devizákkal szemben, ami felfelé segíti a dollárban denominált eszközök, például az arany árfolyamát. Kérdés, hogy meddig tart a dollár pihenője, hiszen a Fed elindította kamatemelési ciklusát, ami viszont komoly fundamentális támogatást jelent a dollárnak.

Esik az OTP 2017.03.20 11:22

Rossz hangulatban telt a délelőtt, az összes vezető európai részvényindex esik, köztük a magyar tőzsde teljesít a leggyengébben. A blue chip papírok között az OTP már közel két százalékot esett.

Esnek a Blue chipek itthon 2017.03.20 10:01

A hét első kereskedési napja rossz hangulatban kezdődött, nyitás óta esik a magyar tőzsde. Az OTP és a Magyar Telekom árfolyama egy százalékos mínuszban van, a Richter és a Mol fél-fél százalékot esett eddig.

Mi történt a Konzummal és az Opimussal?

Az elmúlt hetekben hatalmas volatilitás volt a Mészáros-részvényekben, ez úgy tűnik, hogy alábbhagyott, egyelőre közel 2 százalékos pluszban állnak a papírok és alacsonyabb forgalom figyelhető meg az elmúlt hetekhez képest.

Eséssel nyitott a magyar tőzsde 2017.03.20 08:58

Pénteken minimális eséssel zártak az amerikai vezető indexek, a Dow Jones és az S&P 500 index továbbra sem esett egy százaléknál többet, ezzel tovább vitte a több, mint 100 napja tartó sorozatát. A hét első kereskedési napján ázsiában a vezető kínai részvényindexek emelkedni tudtak.

A nyugat-európai vezető tőzsdeindexek mérsékelt negatív elmozdulást mutatnak, a DAX 0,37 százalékos, míg a francia CAC 40 0,4 százalékos mínuszban van.

A magyar tőzsdén a a vezető papírok értéke csökkent a pénteki záróárakhoz képest, közel fél százalékos mínuszban nyitottak.

Fontosabb makroadat ma nem várható, így a vállalati hírekre koncentrálnak a befektetők.