Előfizetői tartalom

Bajban lehet a Puma és az Adidas

Portfolio
A korábbi években slágernek számított a nyugati cégeknél, hogy az olcsó ázsiai munkaerőt kihasználva a Távol-Keletre szervezték gyártásukat. Többek között az Adidas és a Puma termékeinek jelentős részét is ázsiai bérgyártók készítik. Az utóbbi időszakban azonban egyre drágább a munkaerő, ami fejtörést okoz a cégeknek. Mivel ezek a cégek döntően dollárban fizetnek az alapanyagokért, a dollár utóbbi időszaki erősödése illetve az euró gyengülése még a munkaerőköltségek emelkedésénél is nagyobb problémát jelent. Bár a helyzet kezelésére megvannak a cégek eszközei, az ezekkel elérhető eredmények korlátozott hatással lehetnek.

Ázsia a bérgyártóTalán kissé meglepő, hogy a világ legnagyobb sportszergyártói alig vagy egyáltalán nem maguk gyártják termékeiket. A gyártással egy külső céget bíznak meg, a cipők, pólók, nadrágok és egyéb ruházati termékek elsősorban ázsiai bérgyártók üzemeiben készülnek, az európai és amerikai sportszergyártók különösen a kínai üzemeket kedvelik. A termékekhez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés