Előfizetői tartalom

Átszakadt a gát: kamatmentes trükkel adósodik el a világ

Portfolio
Soha, semmilyen körülmények között nem szednek kamatot, és csak etikusan, a vallási előírásoknak megfelelően fektetnek be: ez az iszlám pénzügyek alapja. Ugyanakkor a gazdag közel-keleti országok nagybefektetői emiatt nem vehetnek állampapírokat, a helyi bankok nem hitelezhetnek. Egyre több nem muszlim ország ismeri viszont fel, hogy képesek iszlám-kompatibilis kötvények - azaz sukuk - kibocsátására, amellyel hozzáférhetnek az olcsó közel-keleti forrásokhoz. Az iszlám kötvények piaca egyelőre relatíve kicsi, de gyorsan növekszik.

Terjed az iszlám bankolás az egész világon, a nem muszlim vallású országokban minimum 3 éves rekordon lesz idén az iszlám államkötvények, vagyis sukuk kibocsátása - írja a CNBC.A Dealogic adatai szerint idén november végéig 2,25 milliárd dollárnyi iszlám államkötvényt bocsátottak ki nem muszlim vallású országok.2016-ban 2, 2015-ben csupán 1 milliárd dollárnyi ilyen kötvényt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés