Előfizetői tartalom

Bedurvult a testvérharc, túl sikeres a Skoda, elbánna vele a Volkswagen

A Skoda kifejezetten sikeres autógyártó lett az elmúlt években. Túl sikeres. Piaci részesedést szerez nem csak a versenytársaktól, de a Volkswagen csoport más márkáitól, az anyamárkától is. A Volkswagen szerint a Skoda kivételezett helyzetben van, olcsón kap technológiát a cégcsoporttól, miközben a bérköltségek is jóval alacsonyabbak Csehországban, mint Németországban, ezen pedig sürgősen változtatni kell. Például úgy, hogy többet fizet a Skoda a VW csoporttól kapott technológiáért, a gyártás egy részét pedig átvinnék a túlkapacitással küzdő német üzemekbe. A végén még politikai konfliktus lesz az ügyből.

Túl sikeres a SkodaAz elmúlt években a Skoda sikert sikerre halmozott, szinte minden modellje (Fabia, Octavia, Superb, legutóbb a Kodiaq) telitalálat volt, az eladások folyamatosan emelkedtek, a cég üzletileg is sikeres volt, tavaly a Volkswagen csoport 12 márkája közül a Skoda a Porsche mögött a második legprofitábilisabb volt, miközben a Volkswagen eladásai nagyjából stagnálnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés