Előfizetői tartalom

Belülről fúrnák meg az EU energiahatékonysági tervét?

Portfolio
Politikai közelharc alakult ki az Európai Unió Energiahatékonysági direktívájának (EED) felülvizsgálata körül, ami az egész folyamatot veszélyeztetheti. A kavarodás meglehetősen rendhagyó oka az, hogy az Európai Parlament jogalkotási felülvizsgálatával megbízott Adam Gierek, az Európai Parlament lengyel tagja gyakorlatilag szembemegy saját pártcsaládja, az Európai Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége (S&D) kérdésben elfoglalt álláspontjával a direktíva legfontosabb pontjainak tárgyalása során.

A vádak szerint a lengyel politikus által képviselt szempontok sokkal közelebb állnak a jobbközép Európai Néppárt (EPP), illetve az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) politikájához - értesült az Euractiv.com.Gierek első jelentéstervezete az Európai Bizottság javaslatáról széles körben kritikákat váltott ki, mivel a direktíva lelkét jelentő, 2030-ra kitűzött 40...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés