A múlt heti gyengülés után ma már mérsékelten emelkedtek a vezető tengerentúli részvényindexek, nem úgy mint a GE, mely papírjai közel 7 százalékot estek a költségcsökkentési hírekre.
Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Nem voltak nagy izgalmak a tengerentúlon 2017.11.13 22:02

A nap végére sem tudtak elszakadni jelentős mértékben az amerikai részvényindexek a pénteki záróértéküktől, a Dow, az S&P 500 és a Nasdaq is 0,1 százalékos pluszban zárta a napot.

Ütik a GE-papírjait a befektetők 2017.11.13 18:46

A hétfői kereskedés félidejéhez közeledve index-szinten nem látni nagyobb elmozdulásokat a tengerentúlon, Dow Jones index 13 pontos, 0,1 százalákos pluszban áll. Az egyedi részvények közül a GE papírjait érdemes kiemelni, miután újabb költségcsökkentésre, ennek részeként pedig eszközértékesítésre és leépítésekre készül a vllalat a befektetői bizalom és termelékenysége visszaállítása céljából. Azt máris bejelentették, hogy a negyedéves osztalékot lefelezik, de ezen túl további megszorítások jöhetnek, különösen az egészségügyi, repülési, és világítási üzletágakban, illetve a k+f területén. További részletek nem ismertek, de egyáltalán nem kizárt, hogy a lépések a cég magyarországi aktivitásait is érintik majd. A GE papírjai közel 7 százalékos mínuszban állnak.

Ütik a GE-papírjait a befektetők