Elégedettek lehetnek a balatoni vendéglátók, idén településtől függően várhatóan 2-10 százalékkal emelkedik a vendégforgalom - írja a Világgazdaság.


Az idei balatoni forgalommal mindenki elégedett lehet, a strandi büféstől a szálláshely szolgáltatókig, a nyári szezonon kívüli időszakok is kifejezetten jól sikerültek. Idén településtől függően várhatóan 2-10 százalékkal emelkedik a vendégforgalom, az általános turistaforgalom pedig 5 százalékkal
- mondta Hoffmann Henrik, a Balaton Turizmus Szövetség (BTSZ) elnöke pénteken az M1 aktuális csatornának.

A szakember hozzátette, az elmúlt öt évben óriásit fejlődött a Balaton, megújultak a településközpontok és a szolgáltatói infrastruktúra is. A Balaton már nemcsak strandidőben szolgál komplex turisztikai élményként, a part menti településeknek gazdag a programkínálata, elég a Nagyon Balaton programsorozatra gondolni, vagy arra, hány művészeti fesztivál, kulturális rendezvény színesíti a kínálatot.

Kitért arra is, hogy a nyári mellett egyelőre az őszi és a tavaszi szezonra fókuszálnak a Balatonnál, az előbbinél a gasztronómiát, az utóbbinál az aktív turizmust állították középpontba.